Vandfontæner

Din kat fortjener kun det bedste. Gennemse udvalget af drikkefontæner og giv din kat en ny og forfriskende kilde til vand. Skab en hyggelig stemning i hjemmet bl.a. en keramisk vandfontæne med der er nem at tage i brug og vedligeholde, eller vælg en vandfontæne med indeholdende filter for ekstra filtrering af din kats vand.

Kattens instinkter

 Et stort problem hos vores huskatte idag er nemlig at de ikke får nok vand, hvilket kan resultere i sygdomme som nyresvigt og urinvejsproblemer. Dette skyldes at katten har naturlige instinkter der påvirker det vand de drikker. I naturen er et dødt dyrt nær vand tegn på forurening af vandet. Derfor er idéen om at have kattens madskål ved siden af vandskålen helt forkert. Det kan nemlig føre til at katten langt fra drikker den mængde den skal i løbet af en dag, netop fordi den kan registrere vandet som urent netop fordi det er så tæt på maden.
Samtidig er det meget normalt at fodre vores katte med tørfoder hvilket langt fra indeholder den mængde væske som det føde katten spiser i naturen gør. Derfor skal vores huskatte drikke endnu mere vand en vildkatte skal.
Endnu en ting der kan afholde din kat fra at drikke vand af sin vandskål, er at det ligeledes ligger i deres naturlige instinkt at stillestående vand også ofte er mere urent end rindende vand, da pytter og små søger ikke bliver renset ligesom eksempelvis floder og åer gør pga. det vandgennemløb der forekommer.
Netop grundet disse ting løser en vandfontæne alle de problemer vi ofte ser i forhold til vores kattes vandforsyning

Skab velvære for din kat med en vandfontæne

Drikker din kat nok vand? En kat skal have omtrent 70 ml vand pr. kg. om dagen. Altså skal en kat på 4 kg. indtage næsten 300 ml vand pr. dagen. Givet tørfoder kun indeholder ca. 10% væske skal den almindelige huskat optage en stor mængde af sit vand ved at drikke. Med en drikkefontæne til din kat er du med til at optimere den kats helbred. En vandfontæne i hjemmet er med til at løse alle de ofte forekommende problemer vi ser i forhold til vores kattes vandforsyning. Vandet i en vandfontæne er løbende hvor det samme tid filtreres gennem et filter eller en pumpe samt den er placeret væk fra kattens spisested. Det er med til at skabe de bedste forhold for at din kat drikker alt det vand i løbet af dagen der skal til for at holde den hydreret så den kan holde sig sund og rask.
Der er en variation af forskellige fontæner at vælge imellem og mange af dem er ikke kun praktiske for din kat, men er også super flotte og æstetiske at se på og kan være med til at skabe en hyggelig stemning i hjemmet.

Vedligeholdelse af din vandfontæne

Katte fontæner kommer i mange forskellige former og typer. Der er bl.a. de keramiske modeller der ofte er uden filter da de generelt er mere hygiejniske og derfor har mindre vedligeholdelse. Keramiske vandfontæner er oftere mere af en investering, men de skal dog ikke tilkøbes ekstra tilbehør ift. vedligeholdelsen. Fontænen samt pumpen skal blot renses og vandet udskiftes og den er så god som ny. Andre modeller, typisk lavet af plastik, har dertilhørende filtre der filtrerer det løbende vand. Disse er ofte noget billigere men der er dog brug for at udskifte filtrene efter en vis periode.
Et tip til at lade din vandfontæne holde længere og holde nemmere at rengøre, er at sørge for at vandet ikke har for højt kalk indhold. Derfor hvis du bor i et område med meget hårdt vand, kan det være en fordel at lade vandet filtrere først eller at købe vand på flaske og bruge dette til at fylde vandfontænen.